Kako djeluje FFP2 maska?

Znate li razliku između različitih vrsta maski na tržištu?

Maske za zaštitu dišnog sustava pomažu u zaštiti naših dišnih putova od prodora štetnih mikroorganizama i čestica.

Maska s oznakom FFP štiti naše dišne ​​organe od dima, prašine, aerosola i mikroorganizama, pružajući nam tako učinkovitu zaštitu od infekcije COVID-19. Njegova zaštitna funkcija standardizirana je u Europi prema EN 149. Proizvod također mora imati potrebni certifikat koji potvrđuje da je prošao testove sigurnosti, performansi i kvalitete.

TEMELJ ZAŠTITE JE DOBAR FILTER

Maska može biti izrađena od različitih filtarskih materijala, kojima je zajedničko jedno: mogu uhvatiti dovoljnu količinu štetnih čestica iz zraka. Stoga je učinkovit filtar najvažniji dio maske.

Sljedeći video vizualno objašnjava princip djelovanja ove vrste maski. Iako se odnosi točno na N95, mehanizam je potpuno isti za FFP2: čestice su zarobljene u vlaknu koje djeluje na principu paukove mreže. Dodatno i važno svojstvo koje imaju su elektrofilteri, koji djeluju kao magnet i privlače čestice koje bi inače mogle pobjeći.

RAZREDI MASKI PREMA NJIHOVOJ UČINKOVITOSTI

Respiratorne maske izrađuju se u tri klase filtracije: FFP1, FFP2 i FFP3, dok sama kratica FFP dolazi od engleskog izraza "Filtering Face Piece".

Prije kupnje morate znati za što će se točno koristiti maska ​​(tj. Od čega bi nas mogla posebno zaštititi). Izuzetno je važno da svaka osoba prilagodi svoj izbor maske u skladu s tim. Da biste se zaštitili od COVID-19, odaberite maske klase COVID-19, FFP3 ili FFP2 (imajte na umu da samo neke maske u ovoj klasi mogu filtrirati čestice veličine koronavirusa). Ako radite u prašnjavom okruženju i samo želite zaštititi dišni sustav od čestica prašine, maska ​​klase FFP1 pružit će dovoljno zaštite.

Maska FFP1

Te maske štite od većih čestica prašine i aerosola, pa se koriste na primjer u građevinarstvu, ali nas neće zaštititi od COVID-19! Maske za dobivanje kategorije FFP1 moraju zahvatiti najmanje 80% čestica u zraku.

Maska FFP2

Maske štite od najfinije čestice prašine i aerosola. Maxovi klase FFP2 mogu filtrirati do 0,11 μm čestica (veličina čestica COVID-19 koronavirusa) i pružiti učinkovitu zaštitu od virusa. Maske razreda FFP2 moraju pokriti najmanje 94% čestica u zraku da bi se dobio ovaj naslov.

Maska COVID-19 (prema PPE-R / 02.075, verzija 2)

Te su maske dizajnirane samo za zaštitu od COVID-19 u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Za ovu specifičnu primjenu nominalni zaštitni faktor koji pružaju ove polumaske filtra jednak je nominalnom zaštitnom faktoru FFP2 definiranom u EN 149: 2001 + A1: 2009.

PPE-R / 02.075 verzija 2 ispitna je shema za samofiltrirajuće maske temeljena na EN 149, u kojoj se koristi nekoliko odjeljaka standarda EN 149: 2001 + A1: 2009, uključujući ispitivanje prodiranja filtra za raspršivanje vodenog raspršivača natrijevog klorida (NaCl) . Maske koje udovoljavaju ovoj specifikaciji udovoljavaju zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima Uredbe (EU) 2016/425.

Maske GOOD MASK COVID-19 pripadaju ovoj skupini i pružaju vrlo učinkovitu zaštitu protiv koronavirusa.

Prema rezultatima testova koje je proveo AITEX, prosječna učinkovitost filtracije naše maske je 98% (prosječna penetracija pri 120 mg natrijevog klorida 3,5 min: 1,9%)

Ovjerene su u skladu sa standardom EN 149: 2001 + A1: 2009, koje je prijavljeno tijelo 0161 (AITEX) promijenilo u RfU PPE-R / 02.075.

Maska FFP3

Služi kao najučinkovitija zaštita od bakterija, virusa (a time i protiv nove vrste koronavirusa), spora plijesni i otrovnih finih čestica. Maske klase FFP3 zahvaćaju najmanje 99% čestica u zraku, a glavni im je nedostatak niska prozračnost, što otežava disanje i može dugotrajnom uporabom uzrokovati otežano disanje.

Komentari (0)

Zasad, nema još mišljenja


Ime
Komentar