O nama


GOOD MASK poduzeće nastalo je 27. travnja 2020. godine, kao odgovor na zabrinutost, osnivača Martina Ladyra, zbog nedostatka maski i osobne zaštitne opreme u Europi tijekom prvog vala pandemije COVID-19.

Ovisnost o uvozu (vrlo upitne kvalitete) i niz skandala koji uključuju loš materijal koji je medicinsko osoblje dobivalo iz cijele Europe potaknuli su Martina da pronađe alternativne nacionalne materijale koji bi mogli smanjiti troškove izrade visokokvalitetnih FFP2 maski i učiniti ih dostupnima svim građanima.

“U Prag sam se vratio 9. ožujka iz SAD-a, u osnovi iz (još uvijek) uobičajenog svijeta, izravno u središte pandemije. Bio sam u  šoku jer nisam mogo kupiti nikakvu zaštitnu opremu. Prvu masku KN95 dobio sam nakon 2 tjedna čekanja i po pretjeranoj cijeni od 83 kune. Tako sam počeo tražiti načine da istovremeno zadržim visoku kvalitetu i spustim cijenu na razinu, koja je financijski prihvatljiva za sve obitelji. Na taj način je osnovano poduzeće GOOD MASK. "
Martin Ladyr

U suradnji s Tehničkim sveučilištem u Liberecu, Martin je razvio i testirao ''meltblown'' (stopljeni) filtracijski materijal koji nudi visoku sposobnost filtriranja, slično nanovlaknima, ali omogućuje i mnogo veću proizvodnju i niže troškove, što dovodi do toga da GOOD MASK nudi visokokvalitetne i cjenovno pristupačne respiratore za sve.

GOOD MASK trenutno zapošljava 120 proizvodnih djelatnika i 30 zaposlenika i suradnika u ostalim odjelima te dostiže proizvodnju od 1.000.000 maski COVID-19 i 250.000 kirurških maski dnevno.