Zadnje pogledano

COVID Testovi

CERTIFICIRANI ANTIGEN COVID-19 TEST – BRIS IZ NOSA

CERTIFICIRANI ANTIGEN COVID-19 TEST – BRIS IZ NOSA
POPUST NA ZALIHI

Proizvođač: Singclean

Broj proizvida: P1598

Dostupnost: Dostupno

4.00 € 1.80 €
IVDst: samotestiranje

Opis proizvoda

Ref. SC5186

COVID - 19 Test Kit (Colloidal Gold Method)

Komplet za testiranje antigena COVID-19 (metoda koloidnog zlata) imunokromatografski je test za brzo, kvalitativno otkrivanje antigena COVID-19 u uzorku uzetom iz
nosne votline. Ovaj test daje samo informativni rezultat i nije dokaziva medicinska dijagnoza. Uvijek se obratite svom liječniku ako imate zdravstvenih problema ili simptoma. Svaki reaktivni uzorak s kompletom za ispitivanje COVID-19 (metoda koloidnog zlata) trebao bi biti potvrđen alternativnim metodama ispitivanja i kliničkim nalazima. Ovaj komplet za brzi test za antigen drugi je testni komplet koji je razvio Singclean Medical za testiranje COVID-19 na temelju metode koloidnog zlata nakon što je u ožujku u svijetu predstavljen testni komplet Singclean COVID-19 IgG / IgM.

Ovaj komplet je in vitro dijagnostički medicinski uređaj dizajniran za samotestiranje.

 

NAMJENA KORIŠTENJA

 

Testni komplet COVID-19 (metoda koloidnog zlata) imunokromatografski je test za brzo i visokokvalitetno otkrivanje novog antigena koronavirusa 2019 u ljudskoj nosnoj šupljini. Ovaj test daje samo preliminarni rezultat ispitivanja. Stoga bi svaki reaktivni uzorak s kompletom za ispitivanje COVID-19 (metoda koloidnog zlata) trebao biti potvrđen alternativnim metodama ispitivanja i kliničkim nalazima.

 

PAKIRANJE

1 test

 

UVOD

 

Novi koronavirusi pripadaju rodu β. COVID-19, koja je akutna zarazna respiratorna bolest. Mi smo ljudi uglavnom skloni infekcijama. Trenutno su glavni izvor zaraze pacijenti zaraženi novim koronavirusom te asimptomatski zaražene osobe koje također mogu biti izvor zaraze. Prema trenutnom epidemiološkom istraživanju, razdoblje inkubacije je 1 do 14 dana, a obično 3 do 7 dana. Glavni simptomi uključuju vrućicu, umor i suhi kašalj. U nekoliko slučajeva postoji začepljen nos, curenje iz nosa, upaljeno grlo, mialgija i proljev.

 

PRINCIP TESTIRANJA

 

Komplet za testiranje COVID-19 (metoda koloidnog zlata) imunokromatografski je test na  koloidno zlato. Test koristi antitijela COVID-19 (SARS-CoV-2) (ispitna linija T) i IgG antitijela (kontrolna linija C) imobilizirana na nitroceluloznoj traci. Jastučić konjugata boje bordo sadrži koloidno zlato konjugirano s drugim antitijelima COVID-19 (SARS-CoV-2) konjugiranim s koloidnim zlatnim konjugatima i mišjim IgG-zlatom. Kada se obrađeni pufer koji sadrži uzorak doda u ježiću uzorka, COVID-19 (SARS-CoV-2) kombinira se s konjugatom COVID-19 antitijela da bi stvorio antigeni kompleks. Ovaj se kompleks s kapilarnim djelovanjem kreće kroz nitroceluloznu membranu. Kada kompleks naiđe na liniju antitijela COVID-19 na ispitnoj liniji T, kompleks hvata i tvori bordo traku koja potvrđuje rezultat reaktivnog testa. Odsutnost obojene crte u ispitnom području ukazuje na nereaktivan rezultat ispitivanja. Analiza uključuje unutarnju kontrolu (traka C), koja mora pokazivati ​​konjugirani pojas bordo boje, bez obzira na razvoj boje na bilo kojoj test traci. U suprotnom, rezultat ispitivanja je nevaljan i uzorak mora biti ponovno testiran novim kompletom.

 

SADRŽAJ

 

UKLJUČENI MATERIJAL

Zatvorena vreća s test pločicom

Tampon

Pufer za ekstrakciju antigena

Cijev za ekstrakciju antigena

Brošura

 

POTREBNI MATERIJAL KOJI NIJE UKLJUČEN

Sat

 

SKLADIŠTENJE I STABILNOST

Komplet za testiranje može se čuvati na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku (4-30°C). Testni komplet je siguran za upotrebu do isteka roka valjanosti otisnutog na zapečaćenom kućištu. Testni komplet mora ostati u zatvorenom kućištu do upotrebe. Zaštitite ga od hladnoće. Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti.

 

UPOZORENJA I MJERE

 

 1. Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti.
 2. Pažljivo pročitajte upute prije izvođenja testa. Nepoštivanje uputa može rezultirati netočnim rezultatom ispitivanja.
 3. Ne koristite test ako je cijev / vreća oštećena ili slomljena.
 4. Test je samo za jednokratnu upotrebu. Ne koristite isti test više puta ni u kojem slučaju.
 5. Prema svim uzorcima postupajte kao da sadrže zarazne tvari. Tijekom ispitivanja slijedite mjere protiv mikrobioloških opasnosti i slijedite standardne postupke za pravilno uklanjanje uzoraka.
 6. Tijekom testiranja nosite zaštitnu odjeću kao što su laboratorijski ogrtači, rukavice za jednokratnu upotrebu i zaštitu za oči.
 7. Vlaga i temperatura mogu negativno utjecati na rezultate.
 8. Ne izvodite ispitivanja u sobi s jakim protokom zraka, tj. električni ventilator ili s moćnim klima uređajem.

 

ISPITIVANJE

 1. Testiranje s COVID-19 kompletom (metoda koloidnog zlata) može se provesti uzimanjem uzoraka iz nosne votline.
 2. Ispitivanje se mora izvršiti odmah nakon uzorkovanja.
 3. Prije ispitivanja uzorke držite na sobnoj temperaturi.
 4. U mjeri u kojoj je potrebno poslati uzete uzorke, moraju se pakirati u skladu s lokalnim propisima za prijevoz etioloških tvari.

 

IZVOĐENJE TESTA

 1. Ostavite ispitnu ploču, uzorak i pufer za ekstrakciju antigena da se izjednače na sobni temperaturu (15-30°C) prije ispitivanja.
 2. Izvadite testni uložak iz zatvorene folijske vrećice i upotrijebite ga što je prije moguće. Najbolji rezultati postići će se ako se test izvrši u roku od jednog sata.
 3. Postavite ispitni uređaj na čistu, ravnu površinu.

 

POSTUPAK ISPITIVANJA

 

 1. Stavite cijev za ekstrakciju antigena na radni stol. Stavite bočicu iz pufera za ekstrakciju okomito prema dolje, stisnite bočicu tako da pufer slobodno kaplje u cijev za ekstrakciju bez dodirivanja ruba cijevi i dodajte 6 kapi (približno 200 μl) u cijev za ekstrakciju.
 2. Stavite uzorak tampona u cijev za ekstrakciju u koju ste prethodno dodali pufer za ekstrakciju antigena i okrenite štapić tampona otprilike 10 puta. Pritisnite glavu tampona na stijenku epruvete kako biste oslobodili antigen u jastučiću, a zatim ostavite stajati oko minutu.
 3. Tijekom stiskanja vrha tampona izvucite šipku kako bi iz tampona iscurilo što više tekućine. Iskorištene jastučiće odložite prema metodama odlaganja biootpada.
 4. Stavite ladicu za kapanje na izvučenu cijev i dobro je zatvorite te pustite da odstoji oko 1 minute.
 5. Otvorite vrećicu od aluminijske folije i izvadite testnu karticu, dodajte 3 kapi (približno 100 μl) u otvor za uzorkovanje na testnoj kartici (ili dodajte 100 μl pomoću pipete) i pokrenite mjerač vremena.
 6. Pričekajte da se pojavi traka u boji (T). Rezultat treba pročitati u roku od 15 minuta. Ne objašnjavajte rezultat nakon 20 minuta.

 

TUMAČENJE REZULTATA

NEGATIVNO: Ako je vidljiva samo linija C, odsutnost bordo boje u T pojasu znači da u uzorku nije otkriven antigen COVID-19 (SARS-CoV-2). Rezultat je negativan.

POZITIVNO: Ako se uz prisustvo linije C razvije i T linija, test pokazuje prisutnost antigena COVID-19 (SARS-CoV-2) u uzorku. Rezultat je pozitivan COVID-19.

ISKLJUČENO: Kontrolna traka se ne pojavljuje. Najvjerojatniji razlog neuspjeha kontrolne linije je nedovoljna veličina uzorka ili netočni postupci. Provjerite postupak i ponovite test s novom ispitnom uloškom. Ako se problem nastavi, odmah prestanite koristiti testni komplet i kontaktirajte svog lokalnog distributera.

 

OGRANIČENJA ISPITIVANJA

 1. Ako je moguće, upotrijebite svježe uzorke.
 2. Za optimalnu izvedbu ispitivanja mora se strogo poštivati ​​ispitni postupak opisan u ovom priručniku. Odstupanja mogu dovesti do netočnih rezultata.
 3. Negativan rezultat u pojedinog ispitanika ukazuje na odsutnost detektibilnog COVID-19 antigena (SARS-CoV-2). Međutim, negativni rezultat ispitivanja ne isključuje mogućnost izlaganja COVID-19 ili infekcije.
 4. Negativan rezultat može se dogoditi ako je količina COVID-19 antigena (SARS-CoV-2) u uzorku ispod granica detekcije testa ili ako antigen COVID-19 (SARS-COV-2) nije prikupljeni u ljudskoj nosnoj šupljini.
 5. Kao i kod svih dijagnostičkih testova, konačna klinička dijagnoza ne bi se trebala temeljiti na rezultatu jednog testa, već bi je liječnik trebao odrediti tek nakon procjene svih kliničkih i laboratorijskih nalaza.

 

LITERATURA

 

 1. Weiss SR, Leibowitz JL. Patogeneza koronavirusa. Adv Virus Res 2011; 81: 85-164.
 2. Masters PS, Perlman S. Coronaviridae. U: Knipe DM, Howley PM, ur. Virologija polja. 6. izdanje Lippincott Williams & Wilkins, 2013: 825-58.
 3. Su S, Wong G, Shi W, et al. Epidemiologija, genetska rekombinacija i patogeneza koronavirusa. Trends Microbiol 2016; 24: 490-502.
 4. Cui J, Li F, Shi ZL. Podrijetlo i razvoj patogenih koronavirusa. Nat Rev Microbiol 2019; 17: 181-192.

 

Proizvođač

Hangzhou Singclean Medical Products Co, Ltd

Br. 125 (E), 10. ulica, Područje ekonomskog i tehnološkog razvoja Hangzhou, Zhejiang, Kina. PC.: 310018

 

Predstavnik za Europu

SUNGO Europe BV

Olympisch Stadion 24, 1076DE Amsterdam, Nizozemska

 

www.goodtest.cz

 

Prilozi za preuzimanje:

CE certifikat samotestiranje

Izjava o sukladnosti

Dopuštenje češkog Ministarstva zdravstva

Upute za uporabu (engleski)

Brošura i upute za uporabu (engleski)

 


Komentari (0)

Zasad, nema još mišljenjaKako ocjenjujete proizvod?
Ime
Komentar

Slični proizvodi

4.00 € 1.80 €
33.00 € 30.99 €
IVDst: samotestiranje